Ja se tonåringar…… och telefoner

Har ett barnbarn boende hos mig nu. Hon har ännu inte bestämt hur länge.

I gårkväll sa hon att hon skulle ringa och prata med en kompis. Hon pratade. Pratade och pratade. Det fnissades en hel del också.

Efter ett par timmars pratande tog jag mig ett ärende in till rummet där hon låg på sin säng och pratade. Samtalet pågick fortfarande!

Efter ytterligare ett par timmars telefonsurridurrande (alltså minst 4 timmar) tänkte jag gå och lägga mig……….påpekade lite försynt att de nu pratat över 4 timmar. De avslutade samtalet……..och fortsatte med sms-konversation!!!

Nu ska vi ändra på våra matvanor. Jag hade bestämt att vi ska äta både lunch och middag. Vet ju att man bör göra det…….även om jag själv inte brukar göra det.

Till lunch har vi ätit soppa varje dag. Det har varit potatis- och purjolökssoppa, köttsoppa, kålsoppa. Mums! Och så har vi glömt att äta middag. För att ingen orkar. Eftersom ingen av oss orkar äta middag så blir det ändring på matrutinerna från och med idag. Middag SKA vi äta. Om barnbarnet senare blir sugen på något kan det då bli en tallrik soppa, gröt eller liknande.

Apropå soppa……den allra godaste tycker jag är kålsoppa. Mums!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ja se tonåringar…… och telefoner

 1. Ingrid skriver:

  Det är mycket det där med matrutinerna. När jag tänker på hur vi åt förr vid Stenstugu känns det som om det var ett evigt ätande. Då började dagen med kaffe o bulle eller en macka innan vi gick i ladugården vid halvsex-tiden, sen blev det frukost när mjölkningen var klar och djuren fått sitt. Klockan tio var det dags för förmiddagskaffe och tolv var det middag med ordentlig husmanskost och efterrätt. Tre var det kaffe och efter kvällspasset i ladugården åt vi något lätt; typ gröt, kräm o mjölk, välling osv.
  Åt man så mycket och så ofta i dag rullade man väl fram till slut……
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Anki skriver:

  Haha … ja se tonårstjejer . de kan prata de – i evighet! 🙂
  Jag gillar alls slags soppor – utom kålsoppa! Konstigt för jag älskar verkligen alla kålrätter! Det här sitter i sen skolan – både för Lasse och mig – hur vi tvingades äta denna soppa med frikadeller! Ryser vid blotta minnet!
  Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Ungdomar kan konsten att prata dom 😀
  Jag gillar soppor på hösten när det börjar bli ruggigt ute. Men kålsoppa vet jag faktiskt inte om jag har ätit? Gillar kål, så det låter i alla fall gott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s