Söndag 27/10-19

Solig och fin dag idag. Passade mig utmärkt eftersom jag haft en del hundpromenader att utföra.

Inte alltid lätt att förstå! Den här killen tror han är en liten knähund. Så han sätter sig snabbt i mattes knä. Som ni ser på översta fotot.

Dottern brukar säga ”visa tassen”, det betyder att han ska lägga upp sin tass i hennes hand eller knä, så att hon kan kolla hur långa klorna är. När han har satt sig i knäet, så säger matte ”visa tassen” och han lyfter ena tassen, sittande med ryggen emot henne. Nämen knäppa hund, så där ser jag ju inte, och så säger hon kommandot igen. Han byter genast tass och alltså lyfter den andra tassen……fortfarande sittande i hennes knä med ryggen emot henne. Och han kommer inte på hur han ska göra så det blir rätt. Inte alltid världens smartaste alltså……..fniss. Dottern försöker visa hur han ska lösa situationen men han fattar inte riktigt så han lägger sig ner i hennes knä….och lägger upp tassen där!

Han hade dock ingen aning om att han hade löst problemet. Men fick mycket beröm och då leker ju livet! Thihihi!!!!

Efter att dotter, sambon och hund åkt hem till sig satte jag igång!!! Till och med roligt jobb. Att baka kakor och sånt är inte min grej. Men att baka matbröd gillar jag. Bäst och godast blir det såklart om man bakar det på surdeg. Och det gjorde jag nu när jag faktiskt har en fungerande spis!

Men nu är det gjort. Hoppas bara att det blir så gott som jag minns att det brukade vara!

Många år sedan jag bakade surdegsbröd sist. Är lite omständigt. Det skulle jäsa en timme, sedan skulle degen vikas och vändas upp och ner, ytterligare en timmes jäsning, formas som det utseende man vill ha ……. och ytterligare en timmes jäsning! Först efter det in i ugnen i 45 minuter!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Söndag 27/10-19

 1. Anki skriver:

  Finaste Lakritskillen!
  Jag har i alla fall köpt hem jäst, både torr och färsk … ifall jag får lust att baka 🙂
  Heja dej! Fina bröd!
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Det är kanske han som är den smarta? Om han visar tassen som han gör, så ser inte matte dom. Och då är dom kanske bra som dom är? Att behöva klippa naglarna kan ju vara lite läskigt, speciellt när dom är så mörka… 😉

 3. farfar hebbe skriver:

  Jag bakade ett grekbröd med halloumiost för något år sedan,blev bra..Jag har ett morgonfoto varje dag jag varit hemma från 2011,så ibland kikar jag tillbaka hur det såg ut,när det blir prat om hur det var,jag har ju koll..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s