Torsdag 17/10-19 hos guldsmed, optiker och bolaget…

Ganska grå dag även om solen tittat fram några enstaka gånger. Känns fuktigt i luften men ännu inget regn.

Varit en vända på stan. Hade lite ärenden att uträtta. Hade ju klantat till det. Halvlåg på soffan och läste. På nära håll behöver jag inga brillor så höll den i skalmen mellan två fingrar. Korkat. Hade bara kunnat sträcka mig lite och lägga dom på bordet istället. Hur som……jag tappade dem på golvet. Lät dem ligga där och tänkte jag tar upp dom sen. Vilket var nästa korkade beslut av mig.

Då jag läst klart hade jag glömt glasögonen som låg på golvet någonstans,,,,,till jag trampade på dom! Så jäkla typiskt att det skulle vara mina favoritglasögon också. Idag har jag varit in till optikern som tror att de ska gå att laga, så jag väntar mig ett telefonsamtal från dem så småningom.

Min armbandsklocka slutade fungera för 2-3 år sedan. Pga att batteriet var slut. När man har ett utmattningssyndrom som har byggts upp under flera års tid…..så är minsta lilla grej allt för jobbig. Så jag har inte brytt mig om att lämna in den för batteribyte. Men idag så!!! Armbandsklocka är väl inte så vanligt numera. Folk använder mobilen istället. Så har även jag gjort de senaste åren. Men jag tycker om min klocka. Tycker den är som ett smycke samt att det är mer praktiskt än att ta fram mobilen för att kolla tiden. Använder du armbandsklocka?

Och så var det ett guldarmband som jag lämnat in för reparation. Några grejer hade gått sönder så jag fastnade lätt i kläder med armbandet. Samt att låsanordningen gått sönder så jag inte kunde ta av mig armbandet. Så det har suttit fast på handleden i 2-3 år. Reparationen skulle gå på 1500kr vilket jag tyckte var dyrt för dom smågrejerna. Fniss, …………han vägde armbandet och talade om dess värde. OK sa jag, det är kanske inte så dyrt med den lagningen då!?

Jag skulle kunna tänka mig fler såna här presenter som den fina klockan samt armbandet, hahahaha!!

Var även in på ”glasbanken” och köpte vin. Är nog inte alltid så roligt att vara personal där. Medan jag väntade i kön kom en lindrigt nykter herre in i butiken, snabbt var personal hos honom. Han var absolut inte våldsam eller bråkig. Men han ville handla utan att behöva betala. Han talade om att någon lurat honom på pengarna han hade haft på sitt betalkort, så kunde han få handla nu och komma in senare då banken ordnat detta åt honom, och betala? Jag skrattar absolut inte åt honom. Arma människor hur de kan ha det.

Tänkte dock ”hur kunde du ens tro” att det skulle kunna finnas en liten bråkdels chans att få handla på krita på Systembolaget? Dessutom hade han väl redan fyllt på sitt behov? Såg något annat tragiskt också. En kvinna i min egen ålder. Känt varandra i minst 30 år. Hon festade väldigt hårt som ung. Slutade nog aldrig. Sen har hon haft ett par förhållanden med några missbrukare (inte alkohol). Tror inte hon själv fortsatt med något annat än alkohol. Idag var även hon på Systemet och köpte några burkar öl.

Varje gång vi stöter på varandra så ser jag att hon skäms och tittar bort. Hon skäms säkert för det hon blivit. För att inte göra saken värre för henne så har jag därför inte låtsas om att jag ser henne. Så har det varit nu i flera år. Tragiskt. Och jag skäms för att hon skäms! Redan från början borde jag ha hejat på henne och bara pratat några ord. Då jag var dum nog att inte göra det så blir det liksom svårare och svårare för varje gång jag ser henne.

Så glömde jag två butiker! Hål i huvudet…..eller? Apoteket och leksaksaffären…….får bli i morgon! Suck!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag 17/10-19 hos guldsmed, optiker och bolaget…

 1. Anki skriver:

  Det man inte har i huvudet får man ha i benen, heter det! Ja, att du glömde två affärer menar jag 🙂
  Du hann med att få en del viktigt gjort – viktigast är nog glasögonen 🙂
  Armbandsur har jag inte använt de senaste 40 åren! Är nickelallergiker och fick jättejobbiga eksem av alla klockor på den tiden det begav sig – både från klockans baksida och av spännet till armbandet. På den tiden fanns inget bra alternativ och ja, jag vande mig helt enkelt att inte ha någon klocka på mig och numer har jag ju mobilen 🙂
  Kram

  • surridurr skriver:

   Aha, du är också nickelallergisk – precis som jag. Klockan, armband, spännet, ja allt är i titan så jag kan ha den.
   Det är en besvärlig allergi tycker jag. Knappen i jeans går inte. I tonåren var det modernt med nitar på jeansen men det blev snabbt eksem. Billiga örhängen kunde man aldrig ha. Nickelfria glasögonbågar är dyrare. På mitt jobb blev vi tvungna att köpa in nickelfria pennor. Hyskorna på bh ger eksem.
   Men nu då så är du väldigt modern som använder mobilen som klocka!
   Kram

 2. farfar hebbe skriver:

  Men du,trampa på glasögonen,,Klantarchel..Ja namnsdagar är väl inget vi firar,men ett litet grattis funkar ju..Haé Kram.

 3. Ingrid skriver:

  Jag har också en armbandsklocka där batteriet hade lagt av. Jag skulle ta med den till Visby ”nån gång”, men det föll i glömska. I somras, efter säkert 5-6 år blev det av att få ett nytt batteri i den och jag är så glad över att den går igen.
  Lycka till med dagens inköp!
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s