Fikabesök

Son och sonson här idag. På fika och lite smågrejer han skulle hjälpa mig med. Men det sket sig med Amerikaklockan. Sådan betongvägg där min slagborrmaskin inte räcker till.

Det får bli vid annat tillfälle.

Amerikaklockan hänger verkligen tokigt nu. Den behöver komma upp så den är över TV:n och hänga mitt över TV:n. Har också konfererat med sonen om skinnsoffan jag köpte i slutet på förra året. Det var ett impulsköp. Ångrat mig. Vill inte ha den kvar. Max 10 gånger som jag eller någon annan har suttit i den. Tror kanske att den går att sälja för halva priset. Men den är tung och förbannat krånglig att få ut. Ytterdörren måste hakas av! Kommit överens med den här sonen och det här barnbarnet att jag kan sätta ut en annons och lämna telefonnumret till sonen. Lämpligare eftersom han och eventuell köpare kan komma överens om datum. Så att son och sonson verkligen är här då och kan haka av och haka på dörren igen.

Bra beslut har jag tagit idag. Från och med NU ska det vara slut med impulsköp!

Fniss, har idag via nätet köpt den här prylen idag. Obs, apropå impulsköp, så vill jag tala om att det här är inte ett impulsköp. Har pratat om detta länge. Sonen hjälpt mig att kolla läget på de som finns på marknaden av den här prylen och kommit fram till att den här kan vara det jag söker. Det finns ju inte CD-spelare på datorer nu längre. Så det här är alltså en cd/dvd-spelare. Via den kan jag alltså se de foton jag har som finns på dvd. Och jag kan spela all musik jag har på CD-skivor och koppla ljudet till högtalare jag redan har.

Och nu ska jag beställa hem en ny spis, kastruller och stekpannor. Inte heller ett impulsköp. Men dyrt som f-n. Eftersom jag vill ha induktionsspis måste jag också skaffa nya kastruller och stekpannor!

Jätteroligt att jag igår var i kontakt med en av favoritkusinerna i Småland. Surridurrade om allt möjligt. Han hade lite funderingar om uppgifter syrran och jag har i vår släktforskning. Om platser våra förfäder (på våra pappors sida) har bott på. Han som bor så nära vill åka runt och kolla platserna. Vi bestämde att han med familj, eller utan barn eftersom de är tillräckligt stora för att bestämma sig för om de inte vill följa med föräldrarna eller inte, ska komma upp några dagar några semesterdagar. Dels för att umgås och babbla vidare. Dels för att han ska få glutta i släktboken jag har, läsa lite och fota av de sidor han vill. Roligt om det blir av. Vi hade oturen att han inte var hemma den gången vi åkte ner senast. Så det har gått ganska många år sedan vi träffades.

Fniss, han kanske tycker det är långt att åka ända hit upp! Hahahahaha!!!! Men det är inte långt. Strax över 50 mil. Bilresan tar bara 5-7 timmar beroende på vilken väg man väljer. Är det enbart en transportsträcka man är ute efter tar det 5-6 timmar. Det är inte långt.

I min familj har vi ofta sträck-kört 104 mil på bilsemestrar. Det är långt. Men med två chaufförer går det alldeles utmärkt. Lite orättvist var det dock. Mr X var alltid den som började köra (oftast kring 12-tiden på natten, då han sovit 4-5 timmar). Jag som inte sovit höll mig ändå vaken för att hålla honom sällskap så han höll sig vaken. Barnen sov gott i bilen. Efter ungefär 60-65 mil var han tvungen att stanna pga trötthet. Då tog jag över ratten. Som vanligt somnade mr X direkt han satt sig i passagerarsätet. Så någon av sönerna (som var äldst av barnen) höll sig vaken och babblade med mig till vi var framme. Då var jag helt slut. Varit vaken mer än 1,5 dygn. Det är långt att köra!

Eller som då syrran/svågern bodde i Bryssel….då hände det några gånger att fler grejer skulle transporteras mellan hemadresssen och Brysseladressen i så pass stora format att det inte gick att ta med på flyget. Så det blev bilresa härifrån till Bryssel. Det är lång resväg. Det hände ett par gånger att svågern under de resorna sträckkörde, ensam! Fy fasen.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Fikabesök

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Jag skulle också behöva en ny spis, men jag hittar ingen med vanliga spisplattor. Jag orkar inte med alla moderniteter. Det får räcka med att jag ska byta ut Telia mobil till TELE2 mobil. Jag vill bara vänta så att det inte är så mycket kvar på kontantkortet, när jag lämnar.
  Svante

  • surridurr skriver:

   Man behöver inte alla moderniteter jämt. Jäkligt dyrt. Men jag har ändå tagit det beslutet, ur energisynpunkt och funktioner. Om det är svårt att hitta vanlig spis med vanliga plattor så kanske en vanlig spis med keramikhäll kan vara något? Då kan man använda alla kastruller/stekpannor.

  • surridurr skriver:

   Jag fortsätter kolla nätet på tänkbara spisar. Råkade se spisar med vanliga plattor. Jag kollade på Electroluxhome. Är det 60 cm bredd du ska ha hittade jag priser från 6495kr. Finns säkert fler ställen att kolla på.

   • Lantlivsbilder skriver:

    Jag har varit hos flera, och sökt, men får till svar att sådana tar vi inte hem, för de är inte moderna. Den jag har är alltså inte modern, men den är sliten. Det är skador på emaljen, då gubben är klumpig. Jag får nog nöja mig med den jag har. Det är ju inga funktionsfel på den, det är mest kosmetiska fel.
    Svante

   • surridurr skriver:

    På tretti.se kan du hitta spisar för gratis hemleverans. Där kan du välja gjutjärnsspisar. Där finns ett helt gäng med spisar att välja bland. om du nu trots allt vill kolla.

   • Lantlivsbilder skriver:

    Jag har inte varit, och besökt vår omigen butik, där lär det gå att få tag på felfria spisar nästan gratis. Men som sagt det är inte bråttom då den jag har fungerar.
    Svante

   • surridurr skriver:

    Hoppas den fortsätter att fungera ett bra tag till!

   • Lantlivsbilder skriver:

    Den var modell äldre 2006 när jag tog över huset, och den har fungerat oklanderligt hela tiden. Vill egentligen bara få en spis, som är lite snyggare, och är lättare att hålla ren.
    Svante

   • surridurr skriver:

    Aha! Så är inte fallet hos mig. Ugnen har slutat fungera! Tycker det är skrutt att den inte hållit mer än 9 år!

   • Lantlivsbilder skriver:

    Ja det var skralt, de bör hålla omkring 20 år.
    Svante

 2. Ingrid skriver:

  Jag har en lite cd/dvd-spelare som heter Jackrabbit. Den har jag haft i många år och den fungerar alldeles utmärkt fast nu använder jag den inte. För jag har en fungerade cd/dvd-spelare i PC:n.
  Det är bra när man kan få hjälp av den yngre generationen som är uppdaterad på allt nytt!
  Kram Ingrid

  • surridurr skriver:

   Bra med deras hjälp, ja absolut. Vet inte direkt om det här är något helt nytt. Tror iaf att det funnits sedan laptopar slutade tillverkas med cd-läsare. Så jag vill verkligen ha den där.

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja det är inte så ofta som ån ligger så spegelblank,brukar alltid vara lite krusning på vattnet..Lycka till med din föresats,,Inga Impulsköp..Haé Kram.

 4. Ama de casa skriver:

  Vi brukar tycka att en bilresa får ta max 4 timmar, helst mindre. Men det är stora avstånd i både Sverige, Spanien och USA, så ibland blir dom längre, resorna. Nuförtiden kör jag ju inte alls, men jag sover inte utan ”hjälper” Anders med körningen mest hela tiden 😀

 5. Anki skriver:

  Jag som är född och uppvuxen i södra delen av vårt land tycker 50 mil är långt i alla fall … trevligt med besök framöver i alla fall 🙂
  Bra om du kan sälja soffan du inte behöver och bra att sonen ställer upp som hjälp!
  Skulle behöva en ny spis … gärna en induktion, men det kan jag bara drömma om … 🙂
  Ha en bra söndag!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s