Men at work……

Till att börja med kom några kompisar på fika. Lite trevligt att surridurra. Och nästan samtidigt kom fönsterputsaren.

Han är duktig, noggrann och trevlig, min fönsterputsare. Men den stackaren fick jobba medan vi andra fikade och babblade. Nåväl, fönsterputsaren fick också en kopp kaffe med kaka samtidigt som han jobbade!

Nåväl……., nu har både fönsterputsaren och kompisarna givit sig iväg……..den där förrådsrensningen vi skulle ha gjort blev det inget av med idag. Finns ju fler dagar!

Med tanke på att jag hade städat hyfsat noga innan fönsterputsningen, och därmed plockat undan en massa saker, så är jag nu mycket nöjd. Tänk om jag skulle kunna försöka att ha det så här hela tiden……..!

Det här med käk är det problem med. Eller egentligen inte käket utan köket…….närmare bestämt spisen i köket. Ugnen har sagt upp sig. Nio år sedan jag köpte spisen. Borde den inte hålla längre än så? Självklart ska jag köpa ny men törs inte beställa hem den innan sonen varit här och hjälpt mig dra fram spisen (fasen…fattar inte varför, men jag klarar inte av att dra fram den) så det går att städa hjälpligt där bakom/under. Inte gjort på flera år. Pinsamt om firman kommer hit och ska byta spis om det är tvärskitigt där ju!

Åter till problemet med käket i köket. Den enda mat jag kan tänka mig att äta just nu är sådan mat där ugnen krävs! Snacka om psykologiskt!! Det har gjort att jag helt enkelt låtit bli att äta tre dagar i rad. Men nu ska jag sluta vara sådär tjurskallig. Ska göra potatis- och purjolökssoppa. Det tycker jag ju om.

Lagom till ny spis är installerad så kommer jag troligen inte att vilja ha ugnslagad mat. Det bara fungerar ju sådär! I alla fall i mitt hjärnkontor!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Men at work……

  1. Ingrid skriver:

    Potatis och purjolökssoppa blir väl bra. Då behöver du ju inte använda ugnen.
    Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s