Fy fan för slöjd…….3

Vårterminen. Så glad…..ingen syslöjd i schemat utan träslöjd. Visserligen med killarna….men det var OK. Fast det var lite läbbigt med killbaciller, fniss.

Men…….det var fasen inte bättre förr i skolan på en del sätt, än vad det är nu.

Ganska snart kände jag ett obehag av att vara i närheten av träslöjdsläraren. Han fick mig att känna mig äcklad. Alltså det är så förträngt att jag inte minns exakt vad som hände. Förmådde inte/hade inte ord för att berätta hemma – utan försökte hålla god min. På slöjdlektionerna gällde det att hålla mig undan….att aldrig be om hjälp.

Vi elever var inte så gamla, vi gick i sjätte klass, sista terminen. Nu efteråt fattar jag att killarna i klassen uppfattade mer än jag kan minnas om hur det var. Hade ett troget gäng killar som såg till att hålla sig nära mig och snabbt be magistern om hjälp då han närmade sig mig. Kunde bara inte berätta något för någon. Och nu minns jag inte ens vad han gjorde. Minns att han gärna ville att jag skulle sitta i hans knä……fy faaan.

Hände att jag kräktes bara av hans närvaro.

Har aldrig som barn eller vuxen pratat om det här. Har förträngt vad han gjorde. Det enda jag minns än idag är bara att han var det äckligaste, äckliga som kunde finnas.

Har aldrig heller pratat med killarna i klassen, nu så här så många år efteråt, om vad det var som hände där. Än mindre med min barndomsfamilj eller med min familj som vuxen.

Som sagt – allt var inte bättre förr. Hur i hela helvete kan skolan anställa en outbildad lärare med förkärlek att mobba…….och hur fan kan de anställa ännu en outbildad lärare som är pedofil?

Tyvärr har det ju fortsatt hända långt efter 60-talet.

Då det närmade sig skolavslutning var många i klassen oroliga över vad som väntas på högstadiet i ny, stor skola. Inte jag. Jag tog nämligen snabbt reda på om man måste ha slöjd på högstadiet. Det behövde man inte! Av ren lycka valde jag teoretiska ämnen, språk, särskild matte och engelska vilket var snäppet svårare än allmän, överlycklig för att helt och hållet slippa någon som helst slöjd.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s