Det snöar inomhus och tio-i-topp

Fniss, den här killen och hans storebror (som inte längre finns kvar) brukade vi vara hundvakt till en vecka en-två gånger om året, då äldstesonen med den dåvarande familjekostellationen åkte på semester.

Han är nu 12 år (ja hunden alltså), så jag kan tänka mig att det jag nu ska berätta om honom hände för ca 11,5 år sedan.

På den tiden var det populärt med glasfiberväv. Vi tog bort golvlisterna i hallen, mr X satte upp glasfiberväven en kväll. Som skulle torka för att målas kvällen efter. Vi var hemifrån någon timme så hundarna var själva hemma, vilket dom varit flera gånger tidigare. När vi kommer in säger mr X förfärat ”det snöar inomhus”! Och det såg det ta mig tusan ut att göra. Hela hallen var full med smått, vitt flis. Hundskrället hade lyckats få tag på våder längst ner vid golvet. Var väl inte limmat lika noga där eftersom golvlisterna skulle på där sen. Så jycken har helt enkelt dragit ner största delen av våderna, tuggat sönder dem i små, små, små bitar! Det här har vi skrattat åt många gånger, men just då när vi kom hem var det mest bara den här killen som var överlycklig.

Vid nästa hundvaktstillfälle hade vi börjat ta fram lite julsaker. Jag hade mycket julsaker hemifrån mitt föräldrahem. Bl a en halmbock som jag älskade som barn. Mr X och jag satt och drack en kopp kaffe. Så hörde jag några konstiga ljud från datarummet. Ni må skratta om ni vill, men hela min familj hävdar att det verkligen spökade i vårt hus. Oftast i datarummet. Jag vågade inte gå in i datarummet och kolla…. Mr X gick in – först tvärtyst – sen gapskrattade han, ”hundskrället har slaktat halmbocken”, och det hade han verkligen gjort. Förbaskade buse. Numera är det inte mer än kanske ett par gånger per år som jag träffar det här hundskrället, men varje gång vi träffas upplyser jag honom att det är då förbaskat så han ställde till det som valp. Hundskrället skäms inte heller, utan bara viftar lyckligt på svansen!!! Hahaha!

Och så var det tio-i-topp! Nu är årets sommarpratare avverkade för min del. På min lista kommer de i följande ordning…..tror jag. Det blev lite rörigt att kunna få ordning på tio-i-topp-listan då jag lyssnat på alla.

 • Stina Wolter
 • Anne Svedrup Thygeson
 • Emma Frans
 • Tomas Sandell
 • Amanda Zahul
 • Fares Fares
 • Hamid Zafar
 • Hassen Khemiri
 • Björn Franzén
 • Anna Rosling Rönnlund

Skulle gladeligen ha kunnat klämma in ett par till….men då skulle det ju inte vara någon tio-i-topp!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det snöar inomhus och tio-i-topp

 1. Ingrid skriver:

  Skrattade gått åt hundskrället bus!
  Khemiri hade absolut platsat om jag haft en 10 i topplista, men jag begränsade mig ju till 5. Jag ser dock att vi har några gemensamma toppnamn och du har några på din lista som jag inte lyssnat på ännu. Få se om det blir av att göra det. Amanda Zahul t ex har jag inte hört på.
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   En del av årets pratare orkade jag inte lyssna färdigt på för jag tyckte det var så ointressant. Dumt att ge upp men så var det iaf!
   Jadu -fniss, det där himlade hundskrället😀❤️
   Kram

 2. Anki skriver:

  Valpar kan busa till det … lätt att skratta åt, i alla fall så här långt efteråt 🙂
  Jag har inte hunnit / haft intresse att lyssna på alla, men vi har några gemensamma favoriter … Stina Wollter, Anne Svedrup Thygeson och Fares Fares – dessutom gillade jag Marie Nilsson och Jonas Gardell … sen var det några jag bara inte orkade med och stängde av – och som sagt, jag har inte lyssnat på alla …
  Kram

  • surridurr skriver:

   Jag försökte lyssna på alla. Men i ärlighetens namn stängde jag av programmet efter att ha försöt lyssna en kvart, på flera av ”pratarna”. Jag gillade också Jonas Gardell…….men det fanns så många jag gillade så Jonas trillade tyvärr ur min tio-i-topp-lista.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s