Nu fattar jag ingenting

……vad var det som hände?

Alldeles nyss blev det sommar ju……. Hela långa sommaren framför mig, inte bara några ynka semesterveckor. Oj vad jag äntligen skulle hinna göra så mycket som jag inte annars hinner på ynkliga 4 veckors sommarsemester.

Men vad hände sen? Fattar ingenting. Har väl hunnit med ungefär som man gör på en 4-veckorssemester. Drabbats av ungefär samma ångest som alla tidigare somrar, då semestern börjar ta slut. I år inte min egen semester, ………utan barnens. Och nu är dom igång med jobben igen.

Tittar i min elektroniska almanacka. Och ser att datum efter datum blir fulltecknade. Vad är det här? Jag har ju slutat jobba…..ska inte ha en fulltecknad almanacka!

Nåväl, så illa är det inte. Eftersom jag har politiskt uppdrag så lägger partiets politiska sekreterare in alla nämnder, alla partimöten, alla utbildningar …. ja allt i almanackan. För oss alla. Så den som nästan var tom….eller åtminstone hade stora gluggar, nu är mer än fullproppad!

Den här almanackan är jättesmart. Vi kan gå in och lägga in privata ärenden också. Den som lägger in saker i almanackan bestämmer om det ska vara öppet för alla (partimedlemmar med politiska uppdrag alltså) eller om det bara ska vara privat tillgång. Man kan välja olika färger på bokade datum i almanackan. Jag har valt att ha en helt avvikande färg då det är ärenden av privat karaktär så det snabbare går att se. Så mina privata inlägg i den elektroniska kalendern ser inte alla partimedlemmar utan bara jag.

Kalendern kommer jag åt från datorn, paddan och telefonen – så jag kan alltid snabbt kolla innan jag bestämmer nya datum men någon/några andra. Väldigt praktiskt.

Till att börja med var det ett stresspåslag att se allt inplanerat i almanackan för månader/halvår framåt. Kunde se ut som att det inte finns en ledig sekund någonstans. Men nu då jag har olika färger blir det inte alls så.

Tänk under alla år……då man sprungit runt och letat efter manuella almanackor för att kolla innan nya möten bokas in. Och så har man haft flera almanackor….så det ändå blivit dubbelt…………

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu fattar jag ingenting

  1. Anki skriver:

    Skönt att slippa allt vad bestämda tider heter … minns hur det var när almanackan var fulltecknad och så hade man glömt något, eller dubbelbokat … suck. Det är skönt att vara pensionär!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s