Nattsurr…..

😞🙁😩 blir så orolig för att inte säga rädd, om min nära vän. Verkligen en av de bästa vänner jag har.

Han har ställt upp för mig till 100……om och om igen. Då jag var allvarligt sjuk var han hos mig varannan dag. Kritisk till att de bara skrev ut mig från sjukhuset utan att ha löst frågan vad jag led av.

Han pluggade på, eftersom han är läkare…… och insåg att det var en immunologisk sjukdom till slut. Så vid ett tillfälle vid fullkomlig snöstorm då han kom, han talade om att NU är det läge att åka in till sjukhuset KS. Snöstorm, ingen av barnen kunde ta sig ur snön för att köra mig till KS. Vännen sa att nu är det ambulansläge om inget annat fungerar!

Tack och lov tog jag mig dit, inte med ambulans men med sjuktransport. Väl inne på sjukhuset tog det fart som bara den.

Så min kompis hade verkligen rätt.

DÖDSÅNGEST

Det blev lite rabalder på KS ett tag, då det var ett mycket akut läge. Jag blev helt plötsligt tvingad till vissa undersökningar jag hittills vägrat, med frågan om jag alls vill leva vidare eller inte?

Kommande natt var hemsk. Var beredd på att dö. Ringde till slut på larmet och frågade uskan som kom in, om jag skulle dö under nuvarande natt? Som kollade vidare med jourhavande läkare som kom.

Hon gav mig rätt perspektiv. En allvarlig sjukdom som absolut kan vara dödlig, men nu satsar de allt som bara går, just för att det inte ska bli en dödlig utgång. Och ännu finns det så många möjliga utgångar med lyckligt slut. Det nattliga samtalet med en läkare var oerhört värdefullt. Tänk att de faktiskt hade tid att avvara en läkare som satt hos mig i minst 1-2 timmar den natten, och förklarade situationen jag var i. Absolut en allvarlig sjukdom med akut brådska att hitta lösningen, som KAN vara dödlig, men absolut inte alls i det läge jag är där då på sjukhuset.

Samtalet slutade med ett litet fniss, över så tokigt det kan bli…….!!! Och så överdramatiserat. Samt förklaring då läkare säger att nu finns ingen tid över för mig att vara motsträvig om jag vill överleva…..!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s