Äntligen balkonghäng

Hittade en skvätt rosé i kylskåpet. Den skvätten passar bra nu!

Balkonghäng har under så lång tid varit omöjligt eftersom det varit alldeles för varmt. Men nu är det mer som vanlig svensk sommardag. Visserligen mellan 28,8 – 29,2 grader i solen. Men luften rör sig i alla fall lite. I skuggan bara 19,1 grad.

Det här bruna, nedanför balkongen, som ser ut som sand är faktiskt jord. Skulle inte vilja ”beskylla” vår fastighetsskötare för att vara flitig. Många av hans arbetsuppgifter hoppar han helt enkelt över. Som t ex att vattna. Nu är det bevattningsförbud. Skönt för honom. Då får han mer arbetstid över till att prata med folk, spela spel på sin telefon t ex.

Innan det var bevattningsförbud vattnade han inte heller. Men varför skulle han jobba hårdare än han gör på vintern? Då ska han röja snö. Det gör han på p-platsen. Men inte vid portarna. Så där är det verkligen till att trava i snön. Många äldre kan inte alls ta sig ut. Det finns även en snöskyffel i varje port. För att vi själva ska kunna ta bort snön som kommer på helger,utanför porten eller runt sin bil. Det skulle jag kunna klara. Men då snön inte heller tas bort må-fr som den ska blir det såna mängder. Det blir för tungt. Jag klarar inte det.

Dessutom har fastighetsskötaren betalt för att göra sitt jobb. Kanske ska förhandla med styrelsen om att dom boende här som gör fastighetsskötarens jobb ska ha ersättning för det.

Föreningen ska inte drabbas av hyreshöjningar. Sänk fastighetsskötarens lön för allt det som han inte gör, och använd dom pengarna till att sänka hyran för dom som gör fastighetsskötarens jobb!

Ett billigare alternativ för föreningen är att anlita någon pensionär här (INTE DÅRPIPPIN) till att bli lite som arbetsledare åt fastighetsskötaren, som därmed ser till att han gör det han ska! Eftersom han tydligen inte klarar av det själv.

Ja JissesAmalia, tänk så mycket bättre det skulle bli om jag fick bestämma!😉😂

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Äntligen balkonghäng

 1. Anki skriver:

  Härligt att kunna utnyttja balkongen till vad den är avsedd för – balkonghäng alltså 🙂
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Skönt att temperaturen är mer normal nu 🙂 Fastighetsskötaren borde få sparken när han inte utför sitt jobb!

  • surridurr skriver:

   Bedrövligt att vi alls betalar lön. Men det är ju föreningsstyrelsens ansvar att se till att han gör sitt jobb. Nu tror jag att han har något problem. Ev ett lindrigare förståndshandikapp. Om det är så, så är det ännu viktigare att det finns en närvarande arbetsledare som kanske ett par gnger i veckan igår igenom med honom vad som ska göras.
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag gillar värme, men måste hålla med om att det är behagligare nu när det är mera normalt svenskt sommarväder. Jag har alltid haft tillgång till trädgård, så jag vet inte hur det är att vara hänvisad till en balkong.
  Hoppas att du har bra väder för balkonghäng i dag!

  • surridurr skriver:

   Tack. Föreningen här har också en trädgård. Men så misskött så det inte är så roligt att vara där. Dessutom är Dårpippin hemma igen och han bara jävlas med en om. Man är ensam ute i trädgården.
   Jodå vanlig svensk sommarvärme idag också. Omväxlande soligt och emellen små lätta moln.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s