Globen igen då

Innan dess klev jag ut i solskenet. Helt fantastiskt. Kallt. Vackert vintrigt. Fågelkvitter. Kunde dock inte fota då jag gick pga att det var ruggigt halt.

Den buss jag klev på skulle ha gått 38 minuter tidigare. Andra bussar som skulle ha kommit därefter hade uteblivit. Fast jag reste långt efter morgonrusningen och klev på första hållplatsen efter start så blev det helt fullt i bussen, på båda våningarna. Därefter blev det ståplatser. Så får det egentligen inte vara, allra helst då man åker på motorvägen. Men så var det iaf.

Vi resenärer frös snudd på ihjäl. Svinkallt i bussen. Inget ovanligt. Inte heller att värmen är på för fullt sommartid och att den då inte går att stänga av. Inte nig med att värmen inte fungerade…..dessutom gick det inte att stänga dörren i fram vilket ytterligare bidrog till försöket att frysa ihjäl oss resenärer. Ja även busschauffören.

Nåväl halvvägs framme kunde dörren stängas.

Halt väglag. Tack vare att t-banan fungerade som den skulle (!!!!!) så tog resan totalt ”bara” 2 timmar o 40 minuter, vilket är ungefär en timme mer än vad SL:s reseplanerare påstår att det tar.

Säger då det, tack och lov att jag slipper arbetspendla sedan årsskiftet!!

I Stockholm var det inte lika mycket snö som hemma, men ändå ovanligt mycket snö för att vara där. Bitvis var snön lite vit också👍. Halkbekämpningen var bättre där än hemma.

Skyndade mig från Globen för att hinna hem innan det av SMHI utlovade ymniga snöandet som vi ska få under eftermiddagen, sätter igång. Hinner nog hem.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Globen igen då

  1. Ama de casa skriver:

    Ja lyllo dig som slipper pendla nu! Ja inte lika ofta i alla fall. Vilken skräckresa…

  2. Anne skriver:

    Jaha ja, vi ska alltså förvänta oss mer snö? Här har det inte börjat än i alla fall men det kanske kommer. Jag kan nog tycka att det räcker nu 🙂
    Iskalla bussar är ingen höjdare – hoppas hemresan blev lite varmare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s