God grön rätt

  • Potatis
  • Ev 1 ägg, smör
  • Kyddor
  • Färska kryddor
  • Purjolök
  • Morötter
  • Palstrnecka
  • Ev boccolibuketter
  • Ev skinka

Skala potatisen och koka på vanligt sätt. Purea den som potatismos. Tillsätt salt och peppar, eventuellt ägg och/eller smör i moset och rör om. Smörj en ugnsform, gärna suffleform. Smeta in formen med potatismoset i botten och väggarna. Grädda i ugnen, ca 125 grader till potatismoset fått färg.

Skölj, skala övriga rotfrukter. Skär i skivor. Låt koka högst ett par minuter. Lägg därefter ner dessa i potatisformen. Krydda. In i ugnen igen. Det ska fortfarande finnas kvar lite tuggmotstånd då de tas ut från ugnen.

Servera tillsammans med grönsallad och groddar

Annonser

Om surridurr

Mitt i livet Gillar att umgås med vänner och familj Intresserad av att följa vad som händer och sker Radikal Avskyr: råttor, spindlar, ormar, dansband, ketchup och svamp! Bloggar inte dagligen, men ofta i samband med helger/ledigheter - så förlåt att jag inte hinner läsa andras inlägg den tid jag inte bloggar!! Med hjärtat till vänster
Det här inlägget postades i Recept, Vegetariska maträtter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s