Pensionärer och förlossningar mm


Läste ett debattinlägg i en tidning för ett tag sedan. Någon som retade sig mycket på pensionärer, klagade över att de tar sån enorm tid på sig i kassorna i butiker, tränger sig före överallt och har högljudd sex så grannarna blir störda!

Hahaha, tycker det var ett märkligt inlägg. 

Visst, jag har ondgjort mig många gånger över alla sthlmares vassa armbågar och pensionärer som utan tvekan tränger sig före i köer. Men visst är det ändå så att det också finns pensionärer som står i köer utan att tränga sig före.  Men när det är någon som tränger sig före är det oftast pensionärer. De år jag bott i lägenhet har jag aldrig blivit speciellt störd av ljud från grannar. Om det någon gång en enstaka lördagkväll kan låta lite en stund från någon granne så är det inte någon pensionär.

Man ska förstås akta sig för att generalisera…….något även jag själv ska tänka på!

UPPRÖRANDE tycker jag det är hur så mycket försämrats inom vården. Antalet platser och personal. Hur långt ska sjuka människor behöva åka för att t ex få cancervårdsbehandling? 

Och för att föda barn? Inte rimligt att blivande föräldrar ska skickas mellan sjukhus då det är dags, ha så långt att åka så de inte ens hinner fram till BB. Och sedan inte bli så väl omhändertagna pga av brist på barnmorskor. Förlossningarna kan bli smärtsamma och skräckfyllda. Med förlossningsskador. Upproret över den försämringen av förlossningsvården är stort nu bland kvinnorna. Med all rätta. Men var är männen?

Skulle vara bra och få en större vikt om även männen protesterar och kräver att få en rimlig förlossningsvård!

BLIR PÅ ALLVAR RÄDD då nazistiska grupper är ute och agerar i samhället. Vill vi ha deras ”stöveltramp” här? I Borlänge har de tom fått en nazist som kommunfullmäktigeledamot. På en sverigedemokratisk plats. 

Och så har vi AKB då. Gillar inte hennes politik. Men är det inte en häxjakt som pågått här?  Tror allt att kvinnor granskas hårdare än män. Mona S-skandalen blev väldigt stor. För en toblerone.  Och nu AKB som anses vara otydlig. 

Hur som, jag tror hon gjorde ett stort misstag då hon öppnade dörren till SD

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Intryck och uttryck. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pensionärer och förlossningar mm

  1. farfar hebbe skriver:

    Mors..Ja visst är det kul med oplanerade besök…
    Ja moderaterna borde prata om sin politik i stället för person..Pensionärer har aldrig varit så som de ofta beskrivs,inte har jag råkat ut för något sådant..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s