Osannolikt

Hade slut på blodtrycksmedicin under semestern. Beställde ny medicin genom Kry-appen. Men ringde oxå vårdcentralen fast det dröjde innan läkare kunde ta emot mig, så de skrev ändå ut ett uttag av min blodtrycksmedicin.

Så skulle jag då hämta ut på Apoteket. Men då visade det sig att den som var via KRY dessutom var vätskedrivande vilket inte den var var som kom från vc. Jag visste inte vilken sort jag skulle ha. Men till KRY hade jag bifogat foto av kartongen på den tidigare medicinen.

Så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som inte hade en susning om vilken jag skulle ha. Tog ut den KRY skrivit ut. Ringde sjukvårdsrådgivningen igen, förpackningen såg inte lika ut. De svarade att man kan få olika sorters förpackningar beroende på vilket fabrikat det är. Ja men det vet jag ju, så jag frågade om jag ska ha vätskedrivande eller inte. Vilket de inte kunde svara på. Kopplades till Läkemedelsverket som hävdade att det är exakt samma innehåll i de mediciner jag tidigare fått ut som i detta.

Så jag tar ut det vätskedrivande.

På läkarbesöket ser läkaren att jag fått två recept på blodtrycksmedicin. Ett vätskedrivande och ett som inte är det. Så jag sa att jag ska ha det KRY skrev ut (som jag aldrig haft förut), så läkaren raderade det tidigare receptet jag hade.

Ett par veckor in på den nya medicinen märker jag att något är fel. Vaknar flera ggr per natt av att jag måste kissa och dricka vatten. Huden på hela kroppen är torr som fnöske.

Det kan inte vara rätt. Läkemedelsverket och sjukvårdsrådgivningen måste ha fel. 

Men nu har jag fått felaktiga medicin……..till nästa gång jag har tid att kontakta min vc. Dvs mitt andningshål om två veckor!!!

Varför kan man inte lita på sjukvårdsrådgivningen?

Varför kan man inte heller lita på läkemedelsrådgivningen?

Varför kan man inte lita på att KRY skriver ut rätt medicin trots att man fotar tidigare läkemedelsförpackning?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Intryck och uttryck. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Osannolikt

  1. Gun skriver:

    Ja det är ett virrvarr med medicinhanteringen idag, då det hela tiden byts till den billigaste varianten, kunden kan ju inte ha en susning om vilken medicin det är fråga om. Mannen har samma problem varenda gång.

  2. Ama de casa skriver:

    Oj vad dumt! Har man ett foto på förpackningen så bör dom ju kunna veta vad som gäller!
    Själv tar jag alltid med mig den gamla förpackningen när jag köper ny medicin, och det har alltid fungerat. Men det är ju i Spanien det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s