Så här i kräftsäsongstider……

….finns så mycket minnen kvar. Under fiskesäsongen handlade det mycket om att försvara vår rätt att använda det egna vattnet.

STRID

På fullt allvar. Men vi valde att ursäkta andras misstag men kräva förbättring.  En viss herre gjorde allt han kunde för att skrämma bort oss, vilket han inte lyckades med. Han gjorde allt han kunde för att skrämma bort oss på andra sätt. Kortsiktigt blev det en del vinster för honom, men långsiktligt förlorade han massor.  Vi var envisa.

VÄRDET I VATTNET

Helt, eller nästintill värdelöst för att fiska efter fisk i. Men helt perfekt för att fiska kräftor i.  Vi började i en väldigt liten skala, men slutade i ganska stor skala. De senaste fem året fick vi ca 100kg kräftor i normalstorlek på en helg. Våra vuxna barn och min pappa var djupt involverade i att ta hand om kräftorna på ett djurvärdigt, hygieniskt och gott sätt.

Faktiskt var det så att vänner och bekanta som åt av våra kräftor verkligen tyckte de var så mycket godare än de de köpte. Restauranger som köpte våra kräftor var också mer än nöjda. Med tanke på antalet burar vi hade blev det ofrånkomligt att vi måste sälja kräftor. Bl a till restauranger. Jag ville lära dem hur man kokar kräftor på etiskt sätt, men de menade att de redan har koll på det!!!

LEVANDE KRÄFTOR

Sålde vi även privat. Dessa köp innehöll alltid en lektion i djuretik och hur de ska kokas. Vi skickade också med recept på olika delikatesser man kan tillaga med kräftor.

Av de riktigt stora kräftorna kan man tillaga speciella rätter. Vilket vi provade på med de stora kräftor vi hade kvar.  Med goda resultat som vi gärna delade med oss av. Till vår glädje hittade vi några ”kunder” med samma genuina intresse som vi hade. Trevligt!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Nära och kära. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så här i kräftsäsongstider……

  1. Gun skriver:

    Har som du fina minnen av kräftfångst, min styvmormor lärde mig göra kräftburar, det enda roliga hon för övrigt gjorde. Men så spännande det var…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s