Mysig familjelördag

IMG_0378

Har såklart tränat den här lille killen på att säga farmor. Men han tycktes vara mer intresserad av mina taklampor, om jag tände dem, än att säga farmor. Jag kanske får avvakta med farmorträningen några veckor…….

Lillkillen har problem med tänder som är på gång. Gnyr och gnäller i sömnen så föräldrarna behöver gå upp många gånger varje natt. ibland är det lite kink dagtid också. Märktes nästan inget alls av den varan här idag. Men just då vi fikade gnällde han lite och ville stoppa händerna i munnen. Mamman tåg några hallon från bärtårtan och stoppade in i hans mun. Den synen var oförglömlig. Lillkillen slutade snopet att gnälla, såg hur förvånad ut som helst och så kom ett lycklig leende. Hallon, det är något den här killen gillar!

Familjen njöt av att vara tillsammans och få bekantas oss med lillkillen. Roligt för oss alla. Men en av kusinerna Nea, som verkligen älskar småbarn var jättelycklig då hon fick sitta på golvet och leka med lillkusinen. Hennes lycka var enorm då hon fick hålla honom i famnen.

KUSINSKOJ

Kortspel såklart.  Och så beodrades jag att lära mina barnbarn de korttrollerier jag kan. Har jag gjort förut men det hade dom tydligen glömt.  Alla kusinerna trivs i varandras sällskap. Främst Edmund och Nea trivs med varandra. Är också närmast varandra i ålder. Blir så glad över att se och höra hur de pratar med varandra och skrattar.

Wille som sedan 2008 varit den yngsta i den här kusinskaran är lycklig över att inte längre vara yngst, utan faktiskt är en storkusin numera! Hahahahaha!!!

Stor eller inte, men idag visade han att han har ett godishalsband, för mormor. -Aha, sa jag glupskt och gångade honom, berättade att jag råkar älska godishalsband och sitter dom på ett barnbarn så kan det ju kanske hända att mormor också glufsar i sig barnbarnet, och så låtsas-bet jag honom i nacken vilket såklart kittlades. Han fnittrade förtjust.  Som sagt stor eller inte……så är han ändå mormors barnbarn!

ÖVERNATTNING

Vet att Edmund gärna vill komma på övernattning hos mig. Farmors kille. Såklart han ska få göra. När man jobbar som jag gör är det lite planering för något sådant. Innan jag jobbpendlade som jag gör blev det ofta spontanövernattningar för honom då och då.

Nea kom på under eftermiddagen att hon kanske skulle sova över här nu inatt. Men så kom hon på att hon hade godispåsen hemma, och kiosken här har redan stängt.

Wille ringde efter att de kommit hem till sig. Han vill kolla i skåpet i gästrummet hos mig om det finns kvar några leksaker/böcker som han vill ha, och det får han såklart. Och så vill han sova över hos mig.  Såklart vi ska ordna.

Både Edmund och Nea har varit hos och sovit hos oss hur mycket som helst. I huset hade de tom varsitt rum.

FARMOR ELLER MORMOR

Det var på den tiden då de inte kunde förstå att jag både kunde vara farmor och mormor. De kunde nästan börja tjafsa om det.

 

 

 

 

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Nära och kära. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mysig familjelördag

  1. Lollo skriver:

    Vilken liten trollunge det var den där lilla goa med kepan på sne. Alla dina barnbarn är goa, men det är en särskild sorts näpenhet över ungarna innan dem fattar att dem är näpna … hihi
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s