Smakprov

Ägnar mig nu åt att krama ur det sista som finns kvar av den här sommarsemestern.

Igår hade jag anledning att sätta mig på samma buss som när jag ska till jobbet, men den här gången bara en liten bit. Vi är några som står i busskön. En äldre kvinna, med vassa armbågar, går förbi kön med sin dramatenväska, tränger sig in mitt framför alla oss andra. Jaha, en badis som ska hem tänkte jag genast.

Några rådiga ungdomar klev ur kön, gick fram och trängde ut tanten. Bra gjort. Sedan klev vi andra fegisar också ur kön och ställde oss bakom ungdomarna, så tanten med de vassa armbågarna hamnade utanför kön, så det var bara för henne att backa och ställa sig sist.

Den här busschauffören var bra. Alla som kom med stora packningar tvingades ur bussen igen för att ställa in sina väskor i det yttre bagageutrymmet, vilket alla accepterade UTOM hon med de vassa armbågarna.

Hon måste ha väskan med sig in. Hon har för mycket värdefullt i den. Du måste ju kunna förstå någonting. Ja så där höll hon på och tjafsade hela tiden. Chaffisen svarade hela tiden lugnt men bestämt att väskan SKA stå i det yttre bagageutrymmet.

Tanten fortsatt tjafsa med allt gällare ton. Hon hotade chaffisen att ringa till hans chef. Ja gör det, sa chaffissen, det finns säkerhetsregler på dom här pendlarbussarna som jag ska ansvara att de följs.

Jag har ett läkarintyg på att jag har rätt att ta med väskan in på bussen, hävdade hon! Må så vara, men ingen läkare ansvarar för säkerheten ombord på bussen, utan det gör jag som kör den, svarade han. Så blev det lite rörigt då fler bakom tanten skulle in på bussen. Tanten kliver in med väskan och sätter sig andra sidan gången.

-Det här ju inte klokt, tror han att han kan få sätta sig över ett läkarbeslut, sa hon gällt och tittade på mig och flera resenärer för att söka stöd. Som hon inte fick. Retade mig att hon, som jag trodde skulle få åka med bagaget inne bussen. Men när chauffören var klar med alla ombordstigande kom han gående i gången och talade om för tanten att hon genast ska kliva av bussen, och OM hon ställer in väskan i bagageutrymmet kan hon få komma på bussen igen. Jag tittade ut genom fönstret för att inte tanten skulle se hur svårt jag hade att hålla mig för skratt!!

Tanten ställde in sitt bagage liksom andra resenärer hade behövt göra och kom in i bussen igen. Skrek gällt till chaffissen att han kommer att få klagomål när hon pratat med hans chefer och när hon pratat med sin läkare. Hahahaha!

Så gick hon och satte sig. Vi lämnade busstationen, då kliver hon fram till chaffisen igen och halvskriker att hon är reporter på en av de stora kvällstidningarna, och hon kommer att skriva om detta och då kommer han få fan! -OK, säger chauffören glatt.

Alltså den här badisen tror jag inte är i arbetsför ålder. Antingen så ljuger hon, eller så har hon valt att jobba till 100 eller nåt sånt, eller så kanske hon har varit reporter. Men i så fall har hon tappat all insikt.

Vilken busschef, läkare (som inte har ett dugg med detta att göra) eller kvällstidning skulle kunna kritisera en busschaufför som vänligt men bestämt håller på säkerhetsregler ombord på bussen.

Hade önskat att chaffisen sagt att hon ska prata med läkare om möjligheten att få färdtjänst eller sjuktransport! Annars ta Taxi.

Den här badisen fick mig att inse att alldeles snart är jag inne i den där snurren igen.

Men än så länge lite tid till att njuta!

Annonser

Om Surridurr, Lakritskillen

Lite om mig själv och annat. Låter även dotterns hund komma till tals emellanåt
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Smakprov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s