Två gånger

Har jag blivit rädd för hund. Det var en gång en Doberman under min utbildningstid inom Brukshundklubben. Jag skulle gå en testrunda med honom för att se om han klarade ett hållfasthetstest. Han klarade det inte och jag klarade det inte heller.

Och så var det vid ett tillfälle för kanske 15 år sedan då jag promenerade på en stig längs med ån, och mötte en äldre man (som såg ut att vara en gammal missbrukare) samt hans schäfer (som såg ut att vara en blandras mellan schäfer och något mer). När vi närmade oss ett möte började hunden burra upp sig, visa sin rädsla gnm aggressivitet. Husse gör absolut ingenting för att hjälpa/styra hunden. Hunden i andra änden av kopplet styr situationen. Tittar blint in i hundens ögon. Ser hans ragg och rädsla. Ser hans tänder som han gärna visar.

ÅH VAD JAG ÖNSKAR

Att INGEN köper en hund utan noggrann eftertanke. Att ALLA uppfödare ska vara seriösa. Dvs ingen ”bondkorsning” utan eftertanke.

 

Annonser

Om surridurr

Mitt i livet Gillar att umgås med vänner och familj Intresserad av att följa vad som händer och sker Radikal Avskyr: råttor, spindlar, ormar, dansband, ketchup och svamp! Bloggar inte dagligen, men ofta i samband med helger/ledigheter - så förlåt att jag inte hinner läsa andras inlägg den tid jag inte bloggar!! Med hjärtat till vänstepppppl
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två gånger

  1. Ama de casa skriver:

    Det borde verkligen finnas nåt sorts körkort för att få ha hund…

    Ha en fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s