Idag kom sommaren…..

IMG_0155……till den änden av världen där jag bor.

Stannade såklart och köpte hallon, blåbär och jordgubbar. Stannade kvar en stund ute i solskenet och käkade hallon. Gick ingen nöd på mig där. Äntligen sommar. Underbart goda hallon. De blev min lunch!

Väl hemma blev det dammsugning och lite annat trist men nödvändigt. Bl a ingick en kylskåpsrensning. Fyllde två stora papperskassar med kylvaror jag blev tvungen att kasta. Igen!

Till middag käkade jag upp 1 liter blåbär och 1 liter av årets (för min del) första svenska jordgubbar!!!! Mums, så njutningsfullt.

Ja, jag vet……..

…..det är inte så nyttigt att bara äta frukt och bär. Tyvärr. Men så länge det finns färska bär så skulle jag gladeligen äta inget som helst annat, bara bär. Av sol och bär, ja även frukt jag gärna äter, så får jag den här säsongen C- och D-vitaminet täckt. Men med tanke på den mängd bä/frukt jag gärna trycker i mig får jag också i mig allt för mycket frukt-/bärsocker.  Men inget protein eller kolhydrater.  Fasen också att jag inte tål skaldjur, annars hade jag gärna täckt upp med räkor, krabba och kräftor.

Fniss, har tom börjat drömma om att ”svulla” över en tallrik rågad med skalade räkor och något kokt ägg.  Är så sugen att boka en läkartid för att få utrett om jag fortfarande är skaldjursallergisk, om den kan upphöra då jag låtit bli skaldjuren under så många år? Önskar så att läkaren skulle säga att det är OK att äta skaldjur några gånger om året ifall jag kombinerar det med allergimedicin. Men nej, jag tror inte det är så troligt att läkaren skulle säga så.

Under flera år har jag köpt en kaviar, den enda sorten utan tomatpuré. Dumt för jag tål inte riktigt den heller.  Men har ätit av den ändå ibland. På kokt ägg. Får blåsor i munnen och svullnader på tungan, i gommen osv. Så dumt men ibland bara måste jag ta något jag inte tål. Men den där förbaskade kaviartillverkaren har nu tillfört tomatpuré även i den enda kaviaren som var utan tomatpuré.

För ett par månader sedan fick jag ett sånt där återfall i kaviarsug och köpte den som hittills varit utan tomatpuré. Ringlade en kaviarsträng på en macka och höll verkligen på att spy vid första tuggan. Kastade den nyöppnade kaviartuben i förvissning om att den var dålig. Blää!! För ett par veckor sedan vågade jag mig på att köpa en ny tub av den enda kaviartuben utan tomatpuré. Ringlade en sträng på mackan igen och mindes vilka kräkkänslor den sist bjöd på. Såg på färgen att den inte var som den ska vara. Läste innehållsförteckningen. Inte undra på att jag fick sådana kräkkänslor. Den dumma tillverkaren har börjat tillsätta tomatpuré även i den sista sortens kaviar som varit utan tomatpurè.

Det absolut äckligaste jag vet är tomatpuré, ketchup, tomatsås, kokade, varma tomater, burktomater.

Aldrig mer någon kaviar!!

 

 

Annonser

Om surridurr

Mitt i livet Gillar att umgås med vänner och familj Intresserad av att följa vad som händer och sker Radikal Avskyr: råttor, spindlar, ormar, dansband, ketchup och svamp! Bloggar inte dagligen, men ofta i samband med helger/ledigheter - så förlåt att jag inte hinner läsa andras inlägg den tid jag inte bloggar!! Med hjärtat till vänstepppppl
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Idag kom sommaren…..

  1. Ama de casa skriver:

    Alltså… Dom där bären ser verkligen hur goda ut som helst! Speciellt som där riktiga blåbären. Dom hittar man inte här, det finns bara dom tristare, amerikanska varianterna. Men å andra sidan blir det mindre fläckar av dom. Tänk positivt! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s