Ett minus men även ett plus

Huvudet i sanden

Bild lånad från nätet

 

AVSTÄMNING

Under kanske 20 års tid har jag bara handlat, handlat och kastat. Gick ju bra då jag bodde i huset, med massor av utrymme att förvara varor.  Där jag hade två stora frysskåp, samt en butiksfrysbox att stoppa ner allt möjligt i. Och då det var gott om ungdomar hemma som alltid var hungriga och åt av allt i kylskåpet. Nu i lägenhetsboendet är det inte längre samma utrymmen, så jag kastar.

MITT MÅL ÄR ATT SLUTA HANDLA FÖR ATT KASTA

Men svårt att leva upp till. Intalar mig själv hur vidrigt det är att göra som jag gör. Av ekologiska skäl, av rättviseskäl, av ekonomiska skäl och framförallt av djuretiska skäl. För en tid sedan tog jag ännu ett nytt beslut att komma till rätta med den här ovanan.

MINUS

Fortsätter slänga varor i mängder varje vecka från kylskåpet. Det handlar om grönsaker, rotfrukter och frukt. Ett hemskt slöseri. Fel ur ekologiskt-, rättvisetänk- och ekonomiska skäl.

PÅ PLUSSIDAN

Skaffade ett nytt högskåp som skafferi, det får inte vara mer än fullt. Det är det fortfarande eftersom skafferivaror fortfarande finns på två ställen till. Men INTE en enda ny skafferivara köper jag förrän det är så tomt att varorna finns i enbart det avsedda skåpet.

Skaffade ett nytt högskåp för enbart städprylar. Knökfullt, och inte en enda grej till ska jag köpa innan det finns plats i det skåpet (vilket troligen innebär ett år eller två).

Ett helt frysskåp med skinka, kyckling, fin fisk och glass har jag tömt och kastat i soporna. Och det är inte fyllt igen. Så bra, där har jag givit mig själv godkänt.

Annonser

Om surridurr

Mitt i livet Gillar att umgås med vänner och familj Intresserad av att följa vad som händer och sker Radikal Avskyr: råttor, spindlar, ormar, dansband, ketchup och svamp! Bloggar inte dagligen, men ofta i samband med helger/ledigheter - så förlåt att jag inte hinner läsa andras inlägg den tid jag inte bloggar!! Med hjärtat till vänstepppppl
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett minus men även ett plus

  1. christerhansson skriver:

    Jag kämpar med att använda allt utan att det blir något kvar att kasta. Det gör ont att behöva kasta mat och råvaror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s