Värnplikt

värnålikt

VÄRNPLIKT IGEN…..

Vilket fick mig att minnas några händelser, som åtminstone nu i efterhand är lite roliga.

I min ungdom umgicks jag en tid med några kompisar som samtidigt gjorde lumpen på samma ställe. Vi som inte gjorde lumpen lärde även känna några av deras lumparkompisar. En kväll diskuterade vi om det för mig som tjej skulle gå att ta mig in på militärområdet. Jag bangade inte ut för att testa. Lumparkillarna var militärklädda – så jag bytte helt enkelt kläder med en kille som var närmast i min storlek. Allt blev ju ändå alldeles för stort. Det bökigaste var dock att nåla upp mitt långa lockiga hår så att det doldes.

Så for vi iväg några lumparkillar och jag. Visst tog vi oss in. Stannade där inne på området bara några minuter, så åkte vi igen!

Vi klarade av det!!!

Efteråt är det sååå många som berättade att det här skulle ha setts som ett allvarligt brott och skulle definitivt lett till en rättegång, och att det var väldigt dumdristigt av både mig och killarna som var med på det att göra det här.

Kanske var det så? Men jag har ändå svårt att förstå hur det skulle kunna vara så allvarligt. Visst jag var olovandes inne på militärt område, men hur länge då? Några minuter. Ungdomligt oförstånd och nyfikenhet att testa gränser. Skulle det verkligen ha setts som ett allvarligt brott? Har i så fall lättare att förstå det är ett allvarligt brott om en utländsk medborgare smusslas in på militärområde.

Dessutom antar jag att syftet med intrånget måste ha betydelse. Det här var en plojgrej för att testa om det skulle gå. Några militära hemligheter såg jag inte röken av. Vi stod utomhus utanför en av barackerna en liten stund innan vi gav oss av.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Barndomsminnen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s