Råttor/möss och spindlar

mus

Var min stora skräck att få in i huset då vi köpte och flyttade in i huset ute på landet. Jag vägrar att bo i ett hus där det kan hända.

Första åtgärden var att rått/möss-säkra huset. Det sägs att det inte går att åstadkomma detta. Men det stämmer inte. Det går! Ingen möjlighet fanns kvar för eventuella råttor/möss att ta sig in mer än ifall vi lämnade dörrar öppna. Därefter var det annan renovering som stod överst på listan. Samt utbyggnad. Nätfönster och dörrar fanns  redan tidigt för att stänga spindlar ute. Ändå förekom det spindlar vilket var fullkomligt avskyvärt.

Mr X tog dagligen en spindeljaktsrunda i källaren, bottenvåningen och övervåning. Men ibland fanns det ändå en spindel någonstans. Vilket var stort problem för mig.

Pappa och mr X satte igång med nytt projekt. Att spindelskydda. Precis vid varenda ventilation som fanns i huset sattes ett så finmaskigt nät så fint som tyg upp bakom ventilationsgallren. Källaren putsades om så att det överallt var precis tätt.  Den tidigare garageporten byggdes igen så att det blev en ytterdörr istället, med allt tätat så ingen spindel kan ta sig igenom.

Mr X började varje morgon under vår, sommar och höst med att sopa bort all spindelnät och annat från altanen och verandan vid entrén. Hundarna fick inte längre bara rusa in i huset utan måste stanna i hallen för att borstas/torkas igenom, så ingen spindel passade på att följa med dem in.

Det fungerade!

Trädgården nästa problem. Tomten var stor. Massor av träd. Tror vi under alla åren i huset sågade ner närmare 200 träd. Utökade gräsmattan. Men ändå skogstomt kvar.  Med färre träd nära huset blev det troligen lite färre spindlar.

Inför fruktplockning (äpplen, päron, plommon, körsbär, bigarråer) sopade mr X bort eventuella spindelnät.

Tyvärr var den delen av trädgården där vi hade alla 44-46 vinbärs-krusbärsträd- och buskar, samt hallon och aroniabuskar närmare skogskanten så där fanns fler spindlar. Men vi hade så gott om bär så mr X kunde beskära alla bärträd- och buskar hårt Så han klippte ner alla grenar med bär, försökte se till att de var spindelfria, så kunde jag sitta på en mer spindelfri del av tomten och plocka av bären.

Allt det här hjälpte!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Intryck och uttryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s