Flytt till lägenhet

Thihi, var orolig över hur det skulle fungera. Jag ville ha rätten att spela tokhög musik när jag vill, dammsuga mitt i natten när jag vill.

Fniss, jag spelar lika ofta musik på tokhög volym lika ofta som i huset. Dvs sällan. När jag gör det är ofta dagtid vid städning. Grannen under mig säger det är helt ok eftersom vi har samma musiksmak. Dammsuga mitt i natten har jag aldrig gjort hittills och vill inte göra nu heller. Men om jag skulle vilja dammsuga mitt i natten är det helt OK eftersom dammsugaren är så tyst. Känner dock ingen längtan efter att dammsuga mitt i natten.

Nästa problem är spindelskräcken. Svågern har plockat ner ventilationsgallren jag har, satt upp lika finmaskigt nät vi hade i huset, bakom gallren. Vart femte år har vi ventilationskoll här i huset. Några av näten är nedrivna med hänvisning till att det inte är tillåtet med dessa nät. Svågern sätter upp nya igen.  Alla näten är dock inte nedrivna – vilket gör att jag kan undra hur väl de gör besiktningen om nu dessa nät är förbjudna?

FÖRDELARNA MED LÄGENHETSBOENDE

Betydligt färre spindlar utomhus. Ljuset. Efter mer än 30 år i huset på landet där det rådde totalt mörker kvällstid är det nu helt underbart. När jag tittar ut genom just sovrumsfönstret sen kväll ser jag ett svagt sken från en gatulampa på gångvägen här utanför. Ger en enorm feel-good-känsla.  Om jag inte gillar det svaga ljuset jag ser kan jag dra ner persiennen. Men jag gillar det där ljuset. Vilken skillnad emot det bäcksvarta mörkret.

INNERDÖRREN

Vet att en del boende här väljer att köpa säkerhetsdörr för att ljudisolera. Att grannar väljer att alltid stänga innerdörren för att utestänga ljud från porten.  Jag väljer att inte beställa säkerhetsdörr, jag väljer att inte stänga innerdörren. Här i lägenheten är det nämligen lika tyst som det var i villan.  Men någon gång ibland hör jag att det är någon som stänger sin egen dörr eller porten, samt att jag ibland kan höra stegen uppför- eller nedför i trappen i porten.  Det är som ljuv musik för mig med ljuset och de få ljud jag hör.

Jag njuter som sagt var av det finns lite ljus utanför, samt att jag någon gång ibland hör  fotsteg och dörrstängning. Det ger en sån enorm trygghet. Jag bor inte ute på landet i bäcksvart mörker utan grannar. Det finns fler som bor i samma hus som jag.

Är så nöjd med mitt boende. I en bra bostadsrättsförening.

Vill inte byta. Men glad över den uppväxt alla barnen fått på landet, med landsbygdsidyll, all den möjlighet att äta totalt obegränsat av bär och frukt. Helt ogenerad tomt att solbada på. Allt utrymme som fanns både på in- och utsidan av huset. Alla utomhusspel/tävlingar vi haft med familjen och vänner/nära anhöriga. Alla grillfester vi haft på tomten.

Lite skrämmande och lite nöjdhet över spökerierna barnen hann uppleva i huset.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Intryck och uttryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s