Tack och lov att det finns journalister

Skatteflykten till skatteparadis som uppmärksammats nu senast har satt folk i stor upprördhet. Beloppen som de allra rikaste smitit ifrån i skatt är så enorma summor att om skatten hade betalats in skulle det räcka till massor inom t ex omsorg, skola mm. Men dom som är så ofantligt rika har inte råd att betala skatt, så de smiter undan. En del av dem är ägare till slott. Och får bidrag från alla oss andra vanliga som sliter och betalar skatt, för att vårda sina egendomar. De har tom fått hjälp att smita undan skatten av Nordea!

Fy fan….säger jag!!

Nordeas ledning måste avgå, men så blir det väl inte. Dom får väl en riklig bonus istället.  Om en kund rånar en bank leder det till rättegång och långvarigt fängelsestraff. Men en bank som rånar sina småsparare och staten som i detta fall på långt större pengar än det handlar om i ett bankrån brukar förbli ostraffade och tom få belöningar. Om nu ledningen skulle bli tvungen att avgå blir det förstås med enorma fallskärmar.

Tacksam att jag ar den banken. Men om jag hade haft det skulle jag omedelbart ha bytt bank.

På sina håll diskuteras det om journalister, reportrar är ett utdöende folk och istället blir ersatta av sociala medier. Säger bara…….måtte det aldrig ske. Snacka om att vi skulle bli fördummade och lydiga genom att inte ifrågasätta. Svensk Damtidning och liknande kan säkert försvinna och ersättas av sociala medier. Tack och lov att det finns grävande reportrar som kritiskt granskar!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Så tycker jag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s