Skatteverket

Vi var några stycken som pratat med varandra om det djupt upprörande som framkom om skattesmitningen våra rikaste sysslat med i åratal med sk målvakter till hjälp. Vi hade sett Uppdrag granskning förra veckan.

Den här veckan kom uppföljningen. Vi såg programmet tillsammans. Fan så upprörande.

Så upprörande att Nordea hjälpt till med skatteflykten. Och jag blir också upprörd över Skatteverket.

Skatteverkets uppgift är att driva in skatter se till att skattelagstiftningen följs. För allmänhetens nytta ska detta ske. Istället framkommer det att ledningen inte drar sig för att kontakta sina moderata vänner som är stor skattesmitare för att varna för att UG granskar personen ifråga. Det kan jag inte tolka på annat sätt än att Skatteverket som SKA värna om det allmännas nytta, hellre sympatiserar med stora skattesmitare!!

Det är allvarligt!

Likhet inför lagen har jag som yngre alltid trott på och ansett att det är vi verkligen bra på i demokratiska Sverige. Men i helsicke heller. Hur är proportionerna? Polisen är ute och gör fartkontroller i trafiken. Bötfäller de som kört 8-10 km för fort. Snattare som stoppat på sig varor i butik över ett visst belopp lagförs. Men varför kommer de som sysslar ekonomisk brottslighet så lätt undan? Obs jag menar inte att polisen inte ska bevaka trafiken t ex. Men hur är proportionerna då de största skurkarna helt och hållet kommer undan?

Det här visar att demokratin måste återvinnas om och om igen.  Finns ingen demokrati när såna här oegentligheter fortsätter och dessutom hålls om ryggen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Så tycker jag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s