Söndagsmiddagen

matkasse

Den var riktigt god. Båda mina små trollungar kan vara lite petiga med maten. Men detta älskade de verkligen och ville hela tiden ha mer mat.

Oljade in en ugnsplåt genom att pensla på rapsolja. Fyllde den med skalad och delad sötpotatis i mindre bitar, skalad och delad potatis, två halverade gula lökar, tyvärr ingen palsternacka eftersom jag glömt köpa det, broccolibuketter. Penslade allt på plåten tunt.  Saltade och pepprade. In i 225 graders varm ugn.

Brynte några kycklingfileer (färska, svenska) som jag delade i mindre bitar. Saltade. Kryddade också med svartpeppar, grillkrydda och curry. Hällde på lite matlagningsgrädde med låg fetthalt samt en skvätt vatten. Ett par kycklingbuljongtärningar. Så fick det puttra vidare under lock på svag värme. Rörde då och då.

Kokade några potatisar till ”Fialottan” som vägrar äta potatis på annat sätt än kokt.

Då jag tog ut plåten från ugnen hade rotfrukterna och broccolin fått färg ordentligt. På ytan lite knaprigt!

Mums vi åt om och om igen.

Pratade om maten.

Supergott tyckte båda barnen. Vad bra att du inte har kryddat maten, mormor, fick jag som en kommentar.  Visst är det så att de inte gillar stark mat, men de hävdar också att det inte alls får finnas ens salt eller peppar.  Kryddar man med måtta och i smyg så blir det jättegott. Fniss!

Men ärligt talat tyckte vi att broccolin var smaklös. För lite salt? Njaeee, tyckte den var isig då jag lade de på plåten. Den skulle nog inte ha varit med på plåten. Men Wille käkade gladeligen upp den!

Sötpotatis ville absolut in gen av barnen ha. Fast dom har aldrig ens sett en sötpotatis förut. Den här gången såg de inte när jag lagade maten så jag kunde krydda och lägga även sötpotatis på plåten. Mest för att det ser festligt ut med den vackra orangea färgen.

-Mmmmm, mormor vad har du gjort för att få moroten så ovanligt god, undrade Wille då han hämtade mer?

Numera kommer han nog inte att tacka nej till sötpotatis fler gånger!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Kycklingrecept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndagsmiddagen

  1. Gun-San skriver:

    Ibland får man lura i barn vissa saker det är ju det nya dom är rädda för, annars vågar dom sig aldrig på nya smaker, så fungerar oftast barn..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s